TE KOOP 'Zoe is de Melderse': euro 13,50

Achtergrondinformatie

 

BESTELLEN 'Zoe is de Melderse' voor euro 13,50 (exclusief verzendkosten).

Nog steeds TE KOOP is VHS-video van 55 minuten 'Zoe is de Melderse'. Dit is een impressie van het dorp Melderslo rond het tweede millenniumwisseling. Hierbij is het dagelijkse leven in Melderslo vastgelegd.

Recensie van deze film door 'E3 Journaal' op 25 september 2002:

"Een document, dat een waardevolle toevoeging is van de vastlegging van de historie en het eigene van een stukje Noord-Limburg. Een dorp in Noord-Limburg. Iets minder dan tweeduizend inwoners. Een dorp al zoveel andere. Met een kerk, een school en een dorpshuis. Met een fanfare, een voetbalclub en een zangvereniging. Met varkens, kippen en koeien. Met tomaten, champignons en chrysanten. Met een kermis, een carnavalsoptocht en een Kennedymars. Op het eerste gezicht allemaal niet zo bijzonder. Toch maken juist die gewone dingen Melderslo tot wat het is. Precies die gewone dingen waren aanleiding voor de Stichting Geschiedenis Melderslo om een video over Melderslo te maken. Niet het bijzondere, maar het alledaagse staat erin centraal: de diverse verenigingen, de bedrijvigheid, de kermis en de basisschool. De film toont hoe er in 1999 in Melderslo geleefd, gewerkt, gefeest en ontspannen werd. De film toont hoe vitaal een dorp als Melderslo ook aan het eind van de twintigste eeuw nog kan zijn."

BESTELLEN 'Zoe is de Melderse' voor euro 13,50 (exclusief verzendkosten).

Ook nog steeds leverbaar is het boek 'Melderslo Destijds: De geschiedenis van Melderslo van pre-historie tot 1971'. Meer >>.

BESTELLEN 'Melderslo Destijds' voor euro 20,00 (exclusief verzendkosten).