Invalshoeken

Achtergrondinformatie

Een archief is feitelijk een grote verzameling van informatie. Afhankelijk van de bril of de invalshoek krijgt deze informatie een beeld of perspectief. De invalshoek brengt de informatie tot leven.

Wij hebben gepoogd om de data op verschillende natuurlijke manieren te ontsluiten. Voorbeeld. U kunt informatie over boerderijen in Melderslo vinden via: foto's, geschiedenis in een notedop, tijdvakken, kaarten en de 'wie is wie'. Steeds is dat wat de gebruiker zoekt leidend: een foto, achtergrondinformatie, een kaart of een persoon. U moet zo snel mogelijk vinden wat u zoekt. Daarna proberen wij u te verleiden om ook de achtergrondinformatie tot u te nemen. Niet omdat het moet maar omdat u nieuwsgierig bent naar "hoe zit dit ook alweer" of omdat u de feiten wilt leren kennen achter dat wat geschieden-is in het dorp Melderslo.

help ons Dit digitale archief is ten dode opgeschreven zonder uw hulp. Heeft U ontbrekende foto's, bidprentjes, bijnamen, kaarten of zaken waarvan u bijna zeker weet "dat hebben zij niet" help ons dan.